:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Czy ktoś z Forumowiczów był na wakacjach w Caorle lub w rejeonie Wenecji ?
En famille ou entre amis, trouvez la location de vacances de vos rêves à prix malins avec Vacansoleil
Planowana trasa przejazdu jakieś 1200km przez Niemcy, Austrię do Włoch. Raczej przez góry i Czechy nie chcę się pchać.
Wdzięczny będę za wszelkie informacje.
Na forum doszukałem się http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=50525&start=0 i http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=w%B3ochyZałączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
-
-
PAOLO ESCO, byłem i to parę razy na kempingu San Frnacesco w Caorle (358 str. w podanym przez ciebie linku).
Co prawda było to dobrych parenascie lat temu ale wiele pamiętam
Jeździłem przez Czechy do Mikolov/Draisenhoffen, a potem przez Austrię (Wiedeń-Graz-Klagenfurt-Vilach) i Włochy (Udine-Caorle).
Miejsce super (zwłaszcza camping San-Francesco !! Takiego kempingu jak ten nigdy w swoim życiu nie widziałem !! Sklepy, restauracje tematyczne (było ich chyba z 7), 5 basenów, kościół, zakłady fryzjerskie, boiska do nogi, sietki, kosza, tenisa (wszystko oświetlone) i piękna plaża. A to wszystko w połowie lat 90-tych.
samo Caorle to malutka mieścina gdize nie ma nic do roboty, ale niedaleko jest do Padwy i VenecjiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigbyłem i to parę razy na kempingu San Frnacesco w Caorle
Zamieszczone przez AdamBśrednio 600zł / noc od osoby??PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJa jadę od 20 czerwca do Laguna Village do CaorleCzarny Elegance
Komentarz
-
-
:szeroki_usmiech mam nadzieję ,że będzie fajnie bo przejechać te 1200 km i być nie zadowolonym to mi się średnio usmiecha. Narazie jadę tylko sam na 1 samochód ale może ktoś jeszcze dołączy. Niemieckie autostrady to pikuś chyba ale po Austrii i Włoszech nie jeździłem i nie wiem czego się spodziewać. No i w Austrii i Włoszech chyba winety są potrzebne, autostrady płatne.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCONiemieckie autostrady to pikuś chyba ale po Austrii i Włoszech nie jeździłem i nie wiem czego się spodziewać
Zamieszczone przez PAOLO ESCONo i w Austrii i Włoszech chyba winety są potrzebne, autostrady płatne.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, w Austrii masz 10 dniowe po około 8euro i dwumiesięczne po około 20 euro.
Zamieszczone przez BigZarówno włoskie jak i Austryjackie autostrady sa światnie utrzymane i oznakowane.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Big płaciłeś kartą czy gotówką w euro? Duże te opłaty czy porównywalne z PL?
Zamieszczone przez AdamBw Austrii masz 10 dniowe po około 8euro i dwumiesięczne po około 20 euro
Przeraża mnie jedynie ta "jazda Włochów" - byłem wcześniej we Włoszech (autokarem) w Rzymie i Cassercie więc widziałem jak jeżdżą :shock:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOBig płaciłeś kartą czy gotówką w euro? Duże te opłaty czy porównywalne z PL?
[ Dodano: Sro 15 Lut, 12 10:24 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCOPrzeraża mnie jedynie ta "jazda Włochów" - byłem wcześniej we Włoszech (autokarem) w Rzymie i Cassercie więc widziałem jak jeżdżą
Włosi jeźdżą podobnie do polaków, czyli dość szybko i ostro i to mi tam odpowiadało
Pamietam, że jak ja jeźdizłem do Włoch, lub przez nie, to na rondach obowiązywała zasada klasycznego ronda. Czyli pojazd wjeżdżajacy na rondo miał pierwszenstwo przed tym który już znajdował się w ruchu okrężnym. Nie wiem jak jest teraz. Może przed rondami poustawiali już znaki "Ustąp pierwszenstwa przejazdu".Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOpłaciłeś kartą czy gotówką w euro?
Zamieszczone przez PAOLO ESCOPrzeraża mnie jedynie ta "jazda Włochów"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arasna opłaty drogowe np. tunele lepiej zostaw sobie trochę gotówki
Drogie są te autostrady we Włoszech? W jakim rejonie Włoch byłeś?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
W zeszłym roku byłem w Hiszpani - więc Włochy tylko tranzytem. Autostrady omijałem, jedyny odcinek to od okolic Verony do Brennero (granica z Austrią) kosztował 18,1 E. Przejazd przez przełęcz Brenner 8E po włoskiej stronie i chyba tyle samo po austriackiej. Parę lat temu jechałem z Zell am See nad jezioro Garda i coś mi się kojarzy że po drodze był tunel i kosztował coś koło 20 ojro.
Spróbuj poszperać tu: autostrade.it
Ja mam bliżej jechać na Wiedeń, Graz i potem Udine i to jest ok 1000km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arasodcinek to od okolic Verony do Brennero (granica z Austrią) kosztował 18,1 E. Przejazd przez przełęcz Brenner 8E po włoskiej stronie i chyba tyle samo po austriackiej.
Zamieszczone przez bzyq_74w Austrii dodatkowo opłata za (Katschberg tunel/Tauern tunel) - 9,5 euro.
Tak na marginesie - dziękuję wszystkim za informacje. Nie jechałem jeszcze nigdy sam do Włoch więc wypytujęPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz